venerdì 30 settembre 2011

Tõeline vürtsi kuningas-NDUJA

Calabria on regioon,mis on kuulus oma pikantsete toitude poolest,üheks tema suurimateks pärliteks on nduja.Kes vürtsikaid toite armastavad on see neile justkui loodud.
Nduja on traditsiooniline Calabria toodang,pärineb ta juba 13ndast sajandist,Prantsusmaalt,'nduja' on tuletatud tema eelkäija nimest Andouille.Andouille tegemiseks kasutatakse seasiseorganeid,pipart,sibulat,veini ja maitseaineid.Hästi läbisuitsetatud.
Nduja tegemiseks kasutatakse sea osasid põhimõtteliselt pea kõike,mida söögiks kasutada ei kõlba,midagi ei tohi ära visata,lisatakse juurde peperoncino (punane pipar).Calabria on(oli) üks vaeseimaid regioone Itaalias.Lõpptulemus selle-eest on super hea.Ndujat kutsutakse naljatlevalt ka "viagra calabrese", kasulik mõju südame veresoonkonnale.
Kus seda kasutatakse?
Ndujat võib süüa 'toorelt' määrides seda saia peale,soojendatult pasta toitudes.Kuumana on maitse veelgi vürtsikam!


Retsept pasta jaoks on ülimalt lihtne ja kiire:
2 inimesele

250g spaghette (oleneb inimestest ja isudest,alati võib võtta rohkem :D)
15-20g ndujat (nii supilusika täis)
oliiviõli

Spaghetid nagu ikka keeta vastavalt näidatud ajale.Nduja 'sulatada' oliivõlis,kuni on saavutanud vedela kuju.Päras lisada valmis ja kurnatud spaghettidele.
Peale võib panna ka juustu,näiteks riivitud pecorinot (lamba kõvajuust).
Hästi lihtne ja super kiire!Tulemus on hämmastavalt hea!

Nessun commento:

Posta un commento