giovedì 17 novembre 2011

Tòò vestlusest

Hiljuti oli mul au kàia tòòvestlusel,teisel etapil.Esimese etapi suutsin edukalt làbida.Milleks oli vàike vestlus ning test,itaalia keeles loomulikult,mille suutsin ka ypriski hàsti àra teha,vaatamata sellele,et ma Itaalia aktuaalse eluga eriti kursis ei ole.Uudiseid ei vaata,telekas yldse haru harva on mul siin lahti.Pole aega ja ega eriti neid paljaid tibinaid ei viitsi ka vaadata.Raadiot ka ei kuula.
Kutsuti jàrgmisele tòòvestlusele,teine etapp.Uhke oli tunne,suutsin miskit hàsti teha.Enesekindlusele mòjus ka pàris hàsti.Mu itaalia keel ei ole nyyd teab kui hea,tean grammatikat palju,kuid sònavaraga on lood natukene kesine.Aga tegin àra!
Teine etapp oli siis vestlus grupis,inglise keelne vestlus ja eraldi vestlus,pluss muidugi psyhholoogia test!Vat teile,mida kòike peavad itaallased siin làbi tegema,et tòòd leida!Grupi vestluse yks osadest oli enda tutvustamine.Ring algas,kuulasin huviga.Kes-kus ja mis?Kui ring oli poole peal,siis kòigil oli peen ylikooli haridus!Absoluutselt kòigil!Peale selle,et ma olin seal ainuke vàlismaalanna,polnud mul ka ylikooli diplomit!Oli suhteliselt veider.Nii mònigi tibijubin vaatas mind sellise pilguga,et "mida krdit see siit otsib!?!?".
Mòndadel oli lausa 10 erinevat tòòkohta ette lugeda,mida kòike ta ka teinud ei ole.Mul 5-6 aastat poe tòòd ning samuti nyydseks 8 kuud ettekandja tòòd,Bolognas.Vàhe veidrik tundusin ka endale ja muidugi yks jòllitas mind ikka pàris nii nagu tahaks mind maa mulla sisse panna,ainult et ma seal ei oleks.Kòhe oli.
Vaatasin neid inimesi,noori.Vanus varieerus 24-35 eluaastani.Isegi advokaate oli sinna eksinud.Kuidas on vòimalik,et need,ylikooli haritud,peen diplom nàppus ei ole tòòd leidnud,rààkida nad oskavad ju,itaallased on meistrid lobisema??
 Enda myymisega neil ka minu arvates probleeme olla ei tohiks!Nii,et ... pàrast seda tòòvestlust jài mul ikka "suu maani".Olgu sul yikooli diplom vòi mitte,yhes pajas ujume me kòik!

4 commenti:

  1. Ciao Sirli, ùlikooli diplom ei ole siin mingiks tòòleidmise garantiiks, kahjuks :(. Kui Roomas otsiti AMA operatori ecologici (prùgivedajaid), siis enamus oli ùlikooliharidusega. Samas jàlle tean inimesi, kes ilma ùlikoolita on kòrges ametis (ilma tutvusteta, tàpsustan). Eile just kàisime kùlas sòpradel, kelle pealehakkamist ei suutnud ma àra imestada. Pereema on praegu 56. Esimese tòòkoha sai 49selt (kui lapsed olid piisavalt suureks kasvanud). Alustas koristajana ùhes ameerika ùlikoolis , siin Roomas. Pàrast vabanes contabile koht ja pakkus ennast sinna (ilma ùhegi eelneva kogemuseta ega sònagi inglise keeleta). 8 kuud oli prooviaega (pool pàeva koristajana ning pool pàeva contabile). Nùùd on ta contabilità alased inglisekeelsed terminid selgeks saanud ning kòik edeneb hàsti :). Pean ùtlema, et ta on vàga tàpne ning kohusetundlik inimene, aga mulle jààb siiski mòistatuseks, kuidas ta selles personaliùlemat veenis :))))
    Millal tulemused teada saate?
    Auguroni!

    RispondiElimina
  2. Ausalt òeldes...Mul oli aimu sellest olukorrast ainult nii palju,kui mulle rààgitud oli.No aga ega siin kòike ka uskuda ju ei saa :DD
    Nyyd kogesin seda enda nahal!!Lihtsalt ... polnud pàrast enam sònu.Milleks peaks olema ylikooli haridus,mis tundub kui maha visatud aeg,kui pàrast ei oska sellega miskit peale hakata?Pluss muidugi see,et emmed-issid maksavad,pmst sinu tuleviku eest ... ninnu-nànnu see ylikooli elu ei ole! =)
    Mul puuduvad sònad! =) Jàrelikult suutis hàsti rààkida =D Hea meel selle inimese yle,ausalt!!Peab peale hakkamist ja tahtmist olema,eriti siin mail!ilma selleta ei saa! =)
    Tulemused?òeldi,et nii kuu aja jooksul vòtavad yhendust,olenemata kas vastus saab olema positiivne vòi negatiivne =)
    Loodan parimat =)

    RispondiElimina
  3. Vaatamata kõigele, mul ei ole hetkekski olnud tunnet, et ülikooliaeg on kuidagi mahavisatud aeg. Ega ma sinna tööandja jaoks ei läinud, tööandja võib mulle ise oma spetsiifilisi oskusi õpetada, kui tal vaja on.

    Ülikooli läksin sest "la cultura rende critici e la critica rende liberi".... Iga päev on tarvis, iga hetk.

    RispondiElimina
  4. Ohh absoluutselt mitte selle nurga alt nyyd siis,et ylikool oleks maha visatud aeg ;))) ei-ei =) lihtsalt saadud infot peab ka oskama asjalikult àra kasutada ehk siis sellega midagi peale hakkama ;))
    pigem selle nurga alt,et need,kel pole olnud vòimalust vòi kes ei tahtnud ylikooli teed valida,pole siiski mitte mingit moodi halvemad nendest,kel diplom taskus :)))

    RispondiElimina