mercoledì 17 agosto 2011

Ettevaatlikus pole kunagi küllalt!

Töötades restoranis näeb ja kuuleb nii mõndagi huvitavat.Võimalus tutvuda erinevate inimestega ning kuulda nende kogemusi siin,Itaalias.Mis neile meeldib ja mis neile ei meeldi,üldjuhul on ikka kõik äärmiselt nunnu!
Meenub üks suur ameerika pere,kes iga asja peale,mida nägid "oooooohhhh ja aaaaahhh" häälitsesid,käisid meil söömas ning iga toidu portsjonit nähes häälitsesid "oooooohhh how sweet" või "wooooowww how beautiful",muidugi tehti igast toidust mitu pilti.
Kuid kõikide turistide puhkus ei lõpe just kõige paremini.Siin siis soovitused,kuidas oma puhkust nautida ilma iga suguste viperdusteta.
Juhtum tänasest.Saabusid sööma neli ameeriklast.Kõik hästi riides,vaimustatud Bologna kaunist arhitektuurist,kuigi mõhkugi ei teadnud linna ajaloost ja selle olulisusest läbi aegade.Tellimus oli kiire,lasagna ja spaghetti bolognese,tüüpilised bologna linna toidud.Toidud serveeritud,sõid,rääkisid.Kuni ühel hetkel saabus nende laua juurde kolmekümnendates mees,koos oma sõbraga,kes viieteist-kuueteist aastane.Talle eriti tähelepanu ei pööratud.Pakkus ajalehti osta,millest turistid huvitatud polnud.Samal ajal,kui mees sahkerdas ajalehti müüa,varastas poisike laualt iPhone.Kuna mehed olid ametis rääkimise,söömise ja mehe vältmisega,pandi iPhone'i kadumist alles 5-10 minutit hiljem tähele.Paanika.
"Meile on politseid vaja kohe!!Mul varastati iPhone!!!"karjus omanik.
Õnn oli,et ei läinud dokumendid koos rahaga,vat siis oleks häda olnud suur!
Teine juhtum oli samalaadne,kuid itaallannalt varastati meil süües kott koos dokumentide ja koduvõtmetega.Samuti paanika,helistati politseisse,mindi kohale ja tehti ka avaldus.
Mida siis peaks tähele panema?
Tänavad on täis inimesi,üldjuhul on nad välismaalased,kes üritavad sulle lilli ja muid vidinaid müüja,võivad isegi sulle asja kätte pista ja sundida maksma.Kui nad on mitmekesi,siis üks juhib su tähelepanu eemale ning teine samal ajal paneb pihta sinu väärtuslikud asjad.Ära alahinda nende kiirust!Kui käes liduvad nad nagu tuul!
Suurlinnad on neid täis.Samuti mustlased.Kes tänavatel kerjavad,andes neile midagi võivad nad tähelepanu hajudes ka sinu rahakoti jms lihtsalt käest tõmmata ja jooksma panna.
Kunagi ära näita neile oma rahakotti ja selle sisu.See on kiire kaduma.Kanna alati dokumente enda läheduses,raha võta kaasa nii palju,kui arvad seda kulutavat ning ka seegi oma keha läheduses hoida.
Restoranis samuti,mitte kunagi jätta kotti nähtavale kohale,eriti kui sa peaks õue alal sööma juhtuma.Ilus ja romantiline küll,eriti õhtul küünlavalgel,kuid need "tänava müüjad" ja mustlased rikuvad kogu ilu,kui ilmuvad ja leierdama kukuvad ning su asjad piistu panevad.
Rongides,eriti tihti just selles odavamas-regionales,liigub ringi kahtlast rahvast.Osad on need,kes sulle kirjakesi aknalaudadele panevad,stiilis "mul on sada last ja suur nälg,palun anna raha".Üks itaallane juhtis tähelepanu.
"Vaata,et sa nüüd oma kotist kinni hoiad!Te ei ole itaallanna.Palju turistid ei tea,kuid need päevavargad võtavad kaasa koos kirjaga ka su koti!"
Tänasin hoiatuse eest ning ka kotti hoian silmas kenasti.Samuti sularaha enam kaasas ei kanna kui reisin "regionale" või "intercity'ga".Võib-olla vast 5-10 eurot on taskus ja see on ka kõik.Ettevaatus ei ole kunagi küllast.
Tähelepanu ka kindlasti hindadele.Ma ei tea,kust olid pärit ERITI naiivsed turistid,kuid Venezias suudeti müüja kahele turistile 2 jäätist 27 euroga.Õnneks võeti jäätisemüüjatelt litsents tegutseda.
Itaalia on ilus,kuid mis siin nii väga kaunis ei ole-selle maa elanikud!Ära lase oma kaunist puhkust rikkuda mõne halva "üllatusega" nagu seda on sinu dokumentide,raha või mõne väärtusliku varastamine.
Tähelepanu peab olema suur,eriti rahvarohketes kohtades,kus pikanäpu mehed väga edukalt tegutsevad!

Nessun commento:

Posta un commento