domenica 26 giugno 2011

Minu teine töö

 Pärast minu esimest töökogemust Itaalias olin suht muserdatud.Kuid ei mõtelnud kunagi,et ma tööd rohkem ei leia.Kuna juba ühe olin leidnud,mis sest et vaid paariks nädalaks.leian ka teise.
Alustasin uuesti oma CV jaotamist mööda Bologna kesklinna.Kuna algas turisti hooaeg,keeled suus,siis ikka midagi leian.Selline oli peas minu mõte.Ma olin suhteliselt positiivselt meelestatud.
Helistatigi järgmisel päeval juba.Minu rõõm oli suur.Kutsuti töövestlusele.Pakkumine oli päris hea.Tunnipalk,iga õhtu saan raha kätte oma tehtud tundide eest.Täitsa sobis mulle.Kuna esimene töö võttis usalduse tööandja kohta suuresti ära,eriti mis puutus rahasse,siis sealne pakkumine andis mulle kindlustunde.Vähemalt kõiges,mis puutus rahasse.Leping tehti muidugi "per chiamata".Olgu,mis seal ikka vähemalt on töö olemas.Muu ei ole oluline.
Esimesed päevad läksid tööga tutvumiseks,töökaaslastega harjumiseks.Töö on hea.Ettekandja.Esimestel päevadel pidin ainult jooke-sööke ette kandma,samuti laudu koristama.Pole mingi probleem,saame hakkama.Edaspidi koormus suurenes muidugi.Võisin hakata tegelema tellimuste võtmisega.Arvutisse tellimuse sisestamise õppisin ära.Samuti ka niiöelda "palmarino" kasutamise.
Õppida on siiski veel palju.Eriti,mis puutub söökida kohta.Menüü on küllaltki väike,kuid suhteliselt keeruline meelde jätta kogu selle kupatuse valmistamise viis.Ja neid on erinevaid.
Töökaaslased on suhteliselt toredad.Kuid muidugi on ka probleeme.Ei kujuta ette ühtegi kohta,kus inimsuhetes probleeme ei esine.Siin on neid palju-palju erinevaid.
Klientuur on suhteliselt toredad.Esineb itaallastest püsikliente ning välismaalasi käib praegu palju.Kliendid on suhteliselt rahul kõigega,mille üle võib rõõmu tunda.Mõnikord juhtub ka olema mõni rahuolematu,kus neid ei ole?
Minu kolleegideks on pool välismaalasi ja pooled on itaallased.Ülemused (omanikud) nagu Itaalias seaduseks tundub olevat on Lõuna-Itaaliast,täpsemalt Calabria regioonist.Samuti on Calabriast üks ettekandjatest-tellimuse võtjatest.Teine aga pärit Argentiinast,kes calabresega abielus juba 18 aastat.Üks ettekandjatest pärit Marchest,viimane tulija aga Alto Adige'st.Köögis peakokk on samuti pärit Bolognast ning tema 2 abilist on välismaalased,araablased.Nõudepesija marokolanna ning köögi abiline ja nõudepesija Basilicatast.Seal on täiuslik kultuuri mix.Sega-pudru ja kapsad.Ja kõik see tekitab muidugi oma moodi suhteid.Kuna oleme kõik suhteliselt erineva kultuuri taustaga.Kuid kuna töötame kõik Itaalias,siis selle kultuuri peame austama ja järgima.

1 commento:

  1. Vabandust kui tülitan,aga...
    ma teen koolis uurimust "Euroopa riikide rahvustoidud" Ja kui tohib küsida, siis
    Millised on Itaalia rahvustoidud? Mida kõige rohkem sõite?
    Aitäh! :)

    RispondiElimina