martedì 23 luglio 2013

Ohh neid naiivitare...

Euroopas on kriis. Itaalias r22givad sellest absoluutselt k6ik, vast ka 2 aastane tuleb vastu ja karjub: "C'e' crisi!!"
Kriis on viis nii8elda puhastuda, m6ttetutest ja ebavajalikest oludest majanduses, on langus, on ka t6us.
Viimasel ajal olen m6tisklenud siin noorte itaallaste yle. Kes jookseb minema ja teavitab tervele maailmale, kui halb on Itaalia ja tolle valitsus. Teised, kes m6neks ajaks reisivad kuhugi, et kogemusi saada, kuid Itaalia on siiski sydames. Aga on ka neid, kes on otsustanud vaatamata k6igile raskustele koha peale j22da ja "v6idelda".
Vaatamata sellele, et ma enam Itaalias ei resideeru, hoian ma end Itaalia uudiste ja juhtumistega kursis. Ka t88turul toimuvaga. Olen t2heldanud noorte naiste seas tekkima hakanud suhtumist, "meid kasutatakse 2ra - ci stanno sfruttando". Mis ma sellest arvan? Inimene, kes on leppinud sellega, mis talle pakutakse ei peaks p2rast enam virisema. N2iteks promooterina t88tades pakutakse p2evat88 hinnaks 40-45 eurot vastuv6ttes, leian ma, ei peaks minema kiruma t88andjaid taga, kui 2ra kasutajaid. Miks ei minda siis n2iteks t88le ettekandjatena, kus on v6imaluse korral v2ga h2sti teenida v6i poodi myyjaks. Ahhhaaa! Ei osata keeli! J2relikult, teed seda, mis oskad ja yritad alati paremuse poole areneda. Ja seda 6ppides, mitte vingudes.
Teiseks m2rkasin t2na facebookis ringi kolades erinevates gruppides, et on yks h2sti tore t88kuulutus. Nimelt araabia sultanid otsivad haaremisse tydrukuid. T88le kandideerimiseks on vaja saata oma CV ning kokku leppida aeg, mil l2bi skype suheldes pilte teha. Lugesin ja naersin, et sellisele totrusele ju ometi keegi ei vasta. Aga ohh! imet, vastati kommenteerides teavitust. Suu j2i ammuli. Kas t6esti ollakse nii meeleheitlikud? Naiivsed? V6i purulollid?
Aasta aja jooksul t88tades messidel, m2rkasin nii kijiji.it-s kui ka facebooki gruppides igasuguseid imelikke kuulutusi, mida loogikat kasutades tuleb eirata. Kuid leidus neid, kes vastasid ning p2rast m6ttetult gruppidesse kirjutasid, et see v6i teine on pettur, kes soovib saada alasti pilte.
Ajab t6esti naerma kohati, kuidas saavad itaallannad, olles tuntud oma tugeva karakteri poolest, kohati ikka nii otud olla.

Nessun commento:

Posta un commento