venerdì 1 febbraio 2013

Polpette ehk lihapallid

Polpette. Nagu Eestis on neljapäev kalapäev, on Calabrias pühapäv aeg, mil peres tehakse polpette ehk lihapalle tomatikastmega. Ülimalt lihtne ja super maitsev. 
Koostisosad:

500 gr veisehakkliha
200 gr riivsaia
100 gr parmeggiano reggianot või grana padanot 
(riivitud)
150 gr vett
3 muna
Soovi korral võib lisada ka mortadellat circa 4-5 viilu


Kõik koostisosad panna potti ning segada ühtlaseks massiks. Kui jääb liiga vedel, lisada natukene juurde juustu ja riivsaia. Kuigi ülaltoodud kogustega olen ise pidevalt teinud ja "tainas" on jäänud alati "õige". 
Järgmine samm on teha palle. Mitte liiga suured ja mitte ka väga väikesed. Lihtsalt keskmised. Nii nagu poodides näete lihapalle, enam vähem selles suuruses. 
Soovi korral võib need panna lihtsalt ahju. Sellel juhul lisada 2-3 supilusikat oliivõli "tainasse" ja pärast ahju. Mõnus lihtne õhtusöök. 
Selleks, et teha kastet pastale on toodud kogustele vaja circa 3 pudelit tomatikastet (nt mutti). 
Panna potti, lisada natukene vett ja soola. Lasta keema. Lisada valmis lihapallid. Lasta keeda circa 1-1,5 tundi tasasel tulel. 
Ja ongi valmis :) 
Pasta tüüpe on mitmeid. Vali, mis meelepärane. Et tulemus oleks veelgi parem, võid kastmest välja võtta lihapallid ning lisada pasta. Circa 1 minut lasta keeda tasasel tulel (nii on pastagi maitsestatud ;) ). Hiljem serveerida taldrikule pasta ja lisada lihapallid. Tulemus on super! 

2 commenti:

  1. What you do now? you mix italian and estonian language together :D .ISSAND!
    "Circa 1 minut lasta keeda tasasel tulel "

    RispondiElimina
  2. Ladina sõna circa lühend ca, mis tähendab 'umbes', käib eesti tekstis kursiivis.

    This is a rule, we can use this word as well in estonian ;) But to be 100% correct I should use italic.

    RispondiElimina