venerdì 8 febbraio 2013

Pizza päev!

Siin toon teile pizza retsepti. Arvasin, et see on nii keeruline, et mina kobakäpp köögis sellega küll hakkama ei saa. Rääkides sõbraga, vero napoletano, sain aru, et polegi seal nii suurt kunsti. Proovin. Pizza on pärit Napolist. Tõeliselt hea pizza saamiseks, ütles ta mulle, peab Napolisse minema. Samas. Peab teadma, kuhu pizzeriasse sisse astuda. Kõik ka head pizzat ei tee. Ja aidaku mind jumal, kui peaksin küsima pizzat ananassi ja kanaga. Mind visataks kohe välja. See olevat maitse ja pizza rikkumine. 
Aga meil Eestis ju tehakse? Noh. Lugesin, et meil Eestis tehakse ka Carbonarat juurviljade ja seentega. Nali naljaks. Välismaalased soovivad ju ainult parandada retsepte, muuta neid paremateks. Itaallaste silmis, aga solgime nende toidukultuuri. 
Niisiis. Pizza retsept. Kodune ja värske! 

Koostisained circa 4 inimesele:

1 kg jahu ( tüüp 0 ) 
25 gr pärmi
6 spl oliivõli
20 gr soola
2 tl suhkrut
600 ml vett

300 gr mozzarella juustu 
350 ml tomatikastet (näiteks mutti)

Jahu panna potti/kaussi. Jahu hunniku keskele teha auk. Soojenda vesi. Circa poole vee sees lahustada pärm ja suhkur. Valada jahu hulka. Ülejäänud vee hulgas sulatada sool ning lisada oliivõli. Valada jahu hulka. Kätega sõtkudes, kuni tainas on ühtlane mass.
Jätta sooja kohta circa 1-1,5 tunniks, kerkima. 
Lihtne. Mozzrella ja tomatikastmega. Lisasin ka natukene
provolone juustu. 

Tainas rullida öhukeseks. Lisada tükeldatud mozzarella. Valada tomatikaste. Soovi korral võib tomatikastet ka maitsestada enne tainale valamist. 200 kraadi juures circa 45-60 minutit ja valmis ta ongi!  



Pizza seentega.


Nessun commento:

Posta un commento