lunedì 5 novembre 2012

* * * * * * * * * * * *

Korrutatakse mulle siin, et välismaalased ei saa aru, kui neil siin "per**e" lohku tõmmatakse, itaallased on harjunud sellega. Kogu aeg võitlema. On ka või? Kui ikka tahetakse petta, petetakse kõiki ja täie rauaga. Ja mul on jäämas arusaam, võite selle vabalt ümber lükata, et itaallannad on palju naiivsemad, kui nad välja näitavad. 
Toogem siis näiteid. Facebook'is on hostessidele, modellidele ja promoteritele mitu tüüpi gruppo loodud, sealt saab lugeda töökuulutusi ja kogemusi erinevate agentuuridega. Enamus, kes sinna kirjutavad on itaallannad. Üldjuhul ka need, kes kõige enam virisevad, no on nii! 
Otsid tööd. Leiad töö. Mõtled, et on kerge? No ei ole, kuigi hostessi töö tundub kerge, ei ole ta seda mitte. Ainult laua ääres istumine? Ei ole. Suhtled ja suhtled palju! 
Olgu siis. Sealt saab lugeda, kuidas paljud töötavad sellele ja tollele ning lõpuks lootes suurt summat ei tule neile 1 eurotki. Pärast kuulutavad kõigile võimalikele, et näe milline idioot on agentuur, ei maksa. Olgu pean nentima, et neid agentuure on siin palju, kes loovad illusiooni ja pärast, uuups! illusiooni õhupall lõhkeb. Ja nii palju juhtub ka itaallannadega. Otsivad kerget teenistust ja vot sulle, ei makstagi. Eriti kui otsustad töötada ilma lepinguta. 
Agentuurid haihtuvad nii kiirelt nagu nad on ka tekkinud. Ja kui palju on neid näitsikuid, kes soovivad kiiret teenistust ja moemaailmas ilma teha. Neid ei ole vähe ka siin. 
Hiljuti oli just lugesin agentuurist, kes jättis riigile maksud maksmata. Ja näe oli täitsa Põhja-Itaalias tegutsemas. Polnudki calabresid seekord süüdi. Täitsa põhjakad. 
Teine juhtum, kus agentuur lausa prostitutsiooniga tegeles, seekord Sitsiilias siis. Lubati tööd hostessina, hotellides ja restoranides hooajaks. Ja lõpuks... Ei taha mõeldagi. 
Kerge on halvasti lõpetada. Aga selleks ogi ju abimees google.com, et otsinguid teha. Aga jääb ka mulje, et ega siin eriti sellega tegelda ei viitsita. Lihtsalt oma pildid ja informatsioon kuskile saata ja töö kiirelt leida. Olgu-olgu. On raske. Tööd ei ole kerge leida. Aga see ei tähenda, et iga kuulutus sulle õnne ja edu toob. Peab äärmiselt tähelepanelik olema. Selleks ongi hea facebook.com, kus info liigub väga kiirelt, samuti google.com.
Itaallased ise on ka suht põrsad! Mind panevad imestama need, kes panevad üles kuulutusi, et tee modelli tööd lausa kodus, skype'i vahendusel. Rohkem olin üllatunud, kui lugesin, et tüdrukud ka vastavad. Kust otsast see modellindus on, poseerimine intiimpesus kaamera ees. Ei tundu kahtlane? Mulle küll. Kes tahtis vastas. Sai ka teada, et on täielik rumalus. Vaesekesed. Lähevad õnge. Selliseid lugusid on siin nii palju. Kes on rahast ilma jäänud. Kes maksis suured summad proffi piltide tegemise eest. Lubadused. Lubadused. Ja tööst ei haisugi. Mis neil viga on? Tahavad kerget raha. Kes ei tahaks? Siin, aga osatakse igate pidi nahka üle kõrvade tõmmata. Ka riigil. Noh lõppude lõpuks teevad seda ka poliitikud ise. Mis siis siin lihtkodanikest rääkida. 
Aga üldiselt... Itaalia on ilus. Itaallased on sõbralikud ka! Üldse on siin igate pidi tore! 

Nessun commento:

Posta un commento