sabato 30 luglio 2011

Montefeltro

Karolingide ajastul mainiti dokumentides esmakordselt Montefeltrot ning tema esimest piiskopkonda San Leonet.Tänapäeva mõistes oli piirkond regioon,olles osake Toskaana,Emilia-Romagna ja Marche regioonidest.Montefeltro dünastia viimane esindaja suri 1508 aastal jätmata järglasi.1516 aastal ühendati regioon,või tol ajal riik,Forentiini Vabariigiga,mis tähendas omakorda,et piirkond läks katoliku kiriku alla.
2006ndal aastal rahvahääletuse tulemusena läks Montefeltro ajalooline piirkond Emilia Romagna regioonile,kuuludes enne Marche regioonile.Samuti kuulub piirkond hetkel koos Alta Valmarecchiaga Comunità Montagnale.Piirkonnas asuvad Itaalia kõige huvitavamad kindlused ja lossid ning kaunimaiks Itaalia külaks on tunnistatud San Leone.
Kindlus Belforte all'Isauros

Kindlus Belforte all'Isauros,kuulub Pesaro ja Urbino Provintsi,ehitati Longobardide poolt 6ndal sajandil p.Kr.Kindluses on näha palju uuendusi,kuid kõige tugevama jälje,natukene isegi kummalise,jättis Itaalia arhitekti,skulptori Francesco di Giorgio Martini,kes kindluse tolleaegse omaniku Federico da Montefeltro (1422-1482)  tahtel seda uuendas.
Kindlus on restaureeritud ja seal asub itaalia keele ja kultuurikeskus Giacomo Leopardi.




Endisesse regiooni jääb ka palee Carpegnas,kuulub samuti,Pesaro ja Urbino provintsi,ehitati aastatel 1674-1696.Kardinal Cardinale Gaspare Conte di Carpegna usaldas selle töö tolleaegsele kõige paremale arhitektile Giovanni Antonio De' Rossi di Roma.1695ndal aastal Giovanni Antonio De' Rossi di Roma surmaga läheb ehitustöö lõpetamine Antonio Bufalinile.
Palee tema ehitamisest alates on jäänud puutumata 3 sajandit.



Huvitavamaid on kilpkonna kujuline Sassocorvaro kindlus ehitatud Francesco di Giorgio Martini poolt aastal 1475,esimestel aastatel kui ta kuulus Federico da Montefeltro teenistusse.Kindlus asub Sassocorvaros Pesaro ja Urbino provintsis Montefeltros.









Olulisem kindlus San Leone,kuulub San Leo külale Rimini provintsis,mida tänapäeval peetakse ka Itaalia kauneimaks.San Leo oli ka kunagi Montefeltro pealinn.Ning aastatel 962-964 oli ta ka tolleaegse Itaalia riigi pealinnaks.
Tänapäeval asub ehitises muuseum,mängis suurt rolli 1991 aasta filmis "Hudson Hawk" olles Leonardo da Vinci väljamõeldud kindlus.

Nessun commento:

Posta un commento