martedì 15 marzo 2011

Bolognast

Milanos sai tööd otsitud kaua,käidud vestlustel.Tänu kõigele sellele minu itaalia keele tase aina paranes.Kuid otsustasin oma sammud seada Bologna poole,vahelduseks.Kuna minu poiss elab seal,siis elukohaga probleeme ei olnud.
Esimese nädala kulutasin oma eestlannast sõbrannale Bolognat tutvustades.Kes nagu minagi oli vaimustatud selle linna ilusast arhitektuurist ja kirevast inimhulgast,kes siia kokku kogunenud.Kuna Bologna on üks niiöelda Itaalia olulisematest ülikooli linnadest,siis siin võib kohata inimesi igalt poolt.Siin asub vanim ülikool,mis asutati aastal 1088,hooned on siiani alles ning kasutatakse ka tänapäeval õppeasutusena.Via Zamboni on nii öelda pea ülikooli tänav.Kuigi seal võib leida ka pubisid,restorane ja klubi,on enamus hooneid siiski ülikooli hooned.Tänava arhitektuur on ise enesest ilus ja huvitav,Bologna on üks suurimatest linnadest,kus on säilinud keskaja arhitektuur.Kesklinn asub nii öelda siis "müüri" sees,millest kahjuks on järgi jäänud ainult üksikud osad.Väljas poole müüre jääb Bologna uuem osa,mida hakati arendama 19ndal sajandil.
Mis on Bologna tähtsamad vaatamisväärsused?Kindlasti Piazza Maggiore ja kirikud,milledest üks suurimatest maailmas on San Petronio Basilica.Ning huvitavamaks pean mina kirikut Santo Stefano,mis väljast vaadates paistab olevat üks kirik,kuid sees on seitse kirikut, 7 in 1.Kiriku osad on ehitatud eri sajanditel.Alustati ehitamist 5ndal sajandil piiskop Saint Petroniuse poolt.Kiriku osadesse on kirjutatud selle ajalugu nii itaalia kui inglise keeles,mida on huvitav lugeda.
Bologna on nagu ajaloo raamat,iga tähtsama maja küljes on selle ajalugu lühi tutvustus,kahjuks küll ainult itaalia keeles.
Poodlemiseks kõige olulisem tänav on Via dell'Independenza ja Ugo Bassi,kus asuvad tähtsamad riiete poed.Oodata ei tasuks kindlasti sellist tänavat nagu on Milanos Via Buenos Aires.Väike,kuid siiski võib leida igasugu toredaid ja huvitavaid asju.Samuti on igal laupäeval Piazza VIII Agosto "turg",kust võib leida 10 euro eest igasuguseid toredaid leide,kuid oodata ei tasuks guccit,dolce&gabanat ja armanit.Kui sinna minna,siis leiab sealt,kui ma õigesti mäletan,hiina toodangut.
Bologna on väike,kuid ilus. Inimesed on teistsugusemad Milanost.Rohkem võib siin leida intellektuaale,üliõpilasi,lektoreid.Huvitava arhitektuuriga ja ajalooga...:)

Nessun commento:

Posta un commento