Aga meil Eestis ju tehakse? Noh. Lugesin, et meil Eestis tehakse ka Carbonarat juurviljade ja seentega. Nali naljaks. Välismaalased soovivad ju ainult parandada retsepte, muuta neid paremateks. Itaallaste silmis, aga solgime nende toidukultuuri.
Niisiis. Pizza retsept. Kodune ja värske!
Koostisained circa 4 inimesele:
1 kg jahu ( tüüp 0 )
25 gr pärmi
6 spl oliivõli
20 gr soola
2 tl suhkrut
600 ml vett
300 gr mozzarella juustu
350 ml tomatikastet (näiteks mutti)
Jahu panna potti/kaussi. Jahu hunniku keskele teha auk. Soojenda vesi. Circa poole vee sees lahustada pärm ja suhkur. Valada jahu hulka. Ülejäänud vee hulgas sulatada sool ning lisada oliivõli. Valada jahu hulka. Kätega sõtkudes, kuni tainas on ühtlane mass.
Jätta sooja kohta circa 1-1,5 tunniks, kerkima.
Lihtne. Mozzrella ja tomatikastmega. Lisasin ka natukene provolone juustu. |
Tainas rullida öhukeseks. Lisada tükeldatud mozzarella. Valada tomatikaste. Soovi korral võib tomatikastet ka maitsestada enne tainale valamist. 200 kraadi juures circa 45-60 minutit ja valmis ta ongi!
Pizza seentega. |
Nessun commento:
Posta un commento